Tartálygyártás

A tartálygyártás számunkra egy kiemelt terület

Cégünk egyik fő profilja az acélszerkezet gyártás. Az acélgyártás egyik fő területe a tartálygyártás. Legyen az az ipar bármelyik területe, nem ismerjük a lehetetlent. És ezt azért tudjuk magunkról elmondani, mert mind szakmailag, mind az eszközparkunkban megteremtettük a feltételeit annak, hogy a tartálygyártás területén képesek legyünk minden kihívásnak megfelelni.
A tartálygyártás egy rendkívül széles spektrumot ölel fel. Beszélhetünk egyrészt tárolótartályok gyártásáról, másrészt a nyomástartó edények gyártásáról, azonban ezek a különböző ipari területeken jelentkező speciális igények szerint is többfélék lehetnek.
Gyártóberendezéseink lehetővé teszik a rozsdamentes acél tartályok gyártását is, természetesen az egyedi vevői igényeknek megfelelően.
De a tartálygyártás történhet acélból, INOX anyagokból és nem-vas fémekből egyaránt. Az, hogy éppen melyik alapanyagból történik a gyártás, azt minden esetben az adott terület határozza meg.
A tartálygyártás területén komplex szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a gyártáson keresztül egészen a szükséges dokumentációk biztosításáig. Hegesztési és felületkikészítési gépeink és üzemünk kimagasló minőséget képesek biztosítani.
A tartálygyártás megfelelő minőségű biztosításához természetesen rendelkezünk érvényes, valamennyi TÜV által auditált eljárással és minősítéssel.
Szakembereink folyamatos képzésben vesznek részt, egyrészt hogy tovább képezzük és minősíttessük őket, másrészt mert ez a képzés biztosítja az előírt minőségi elvárásoknak való megfelelést.

A tartálygyártás során az alábbi tartályok készülhetnek

Ipari tartályok
Ezek a speciális tartályok szénacélból és rozsdamentes acélból készülnek az ipar különböző területei számára. Kivitel tekintetében az ipari tartályok készülhetnek szimpla és duplafalú változatban is.
Ezek a felhasználásukat tekintve lehetnek veszélyes folyadék vagy olvadék tárolók, szállító tartályok,
különféle típusú nyomástartó edények vagy egyedi tárolótartályok.
Egyedi fém tartályok
Természetesen vállaljuk egyedi méretű saválló acél tartályok, illetve egyéb fémből készült tartályok gyártását is. Készítünk tartályokat az élelmiszeripar, a mezőgazdaság területére is. Kisebb méretű tartályoktól a helyszínen építettekig bármi szóba jöhet.
A megrendelő igénye esetén a hegesztési varratokról készíthetünk röntgenes anyagvizsgálatot is. De megoldható a tartályok technológiai gépészeti kötése is.

És ezeken belül lehet:
-helyszínen épített tartály,
-rozsdamentes tartály,
-alumínium tartály,
-acél tartály,
-réz tartály,
-nyitott és zárt tartály,
-egyedi tartály

Milyen alapanyagokat használunk a tartálygyártás során?

Az előző felsorolás már tartalmazta részben, de itt összefoglaljuk. A tartálygyártás alapanyaga lehet
saválló acél,
-acél
,
-alumínium,
-vagy réz.

Milyen ipari területekre gyártunk?

Igazság szerint nincs az iparnak olyan területe, ahol az általunk biztosított tartálygyártás termékei ne jelentek volna meg. Röviden összegezzük azokat a főbb területeket, ahová eddigi munkáink során biztosítottunk valamilyen típusú tartályt.
Élelmiszer ipar
Ezen belül kiemelkedő az ecet-tartály, ami rozsdamentes acélból készül, és alkalmas ecet és egyéb folyékony élelmiszer – mint az olaj, a bor, a méz, különféle üdítők – tárolására.
Készítettünk már CKT tartályokat is, ami egy, a söriparban általánosan erjesztésre használt technológiai tartály-típus.
Gyógyszeripar
Ezen a területen kiemelnénk az oldatkészítő tartályokat, a granuláló tartályokat, a tisztított víz tartályokat, a nagy teljesítményű homogenizáló tartályokat, a keverő vagy plazma kiolvasztó tartályokat. Valamint beszélhetünk az inaktiváló vagy mobil tartályokról.
Vegyipar
Ezek általában egyedi tervezésű, gyártású, különböző térfogatú, tároló és technológiai tartályok. Nagy térfogatú tartályok esetében helyszíni telepítést és szerelést is vállalunk.

Széchényi 2020 - Befektetés a jövőbe