Fémszerkezet gyártás

Fémszerkezet gyártás tervezéstől a kivitelezésig

A fémszerkezet gyártás egy roppant színes és változatos szelete a fémipari munkáknak. Felhasználhatósága a végtelenségig ragozható, hiszen a folyamat során számos előnyt használhatunk ki. Ilyen a nagy fokú teherbírás és terhelhetőség, az alakzatok variálhatósága, a szerkezeti elemek megmunkálhatósága, utólagos korrigálási lehetősége.

A fémszerkezet gyártás a tervezőasztalnál kezdődik. A megrendelő igényeire, elképzeléseire hagyatkozva készül el a terv, melynek részletes kidolgozása nagy fokú szakértelmet kíván, mind az anyagismeret, mind a megmunkálás, mind az építészet terén. A fémszerkezet gyártás foglalkozik több emeletes ipari komplexumok vázának elkészítésével, csővezetékekkel, hídszerkezetekkel, fémburkolatokkal, szellőzőrendszerekkel, tartályokkal stb. Akár ezek összességével is, amennyiben a megrendelő komplett kiviteli munkát igényel.

Minden, ami fém

A fémszerkezet gyártás egy precíziós folyamat, mely során az egyedileg legyártott, megmunkált alkatrészekből összeáll a kész termék. A kivitelezés során elengedhetetlen a pontos munka, a megfelelő anyaghasználat és a szállítás előkészítése is. Az ügyfél elégedettségét a fémszerkezet gyártás során ezek összessége alapozza meg. A megrendelő igényei, lehetőségei határozzák meg, hogy szerkezeti elemeket, vagy komplett rendszert készítünk-e számára akár helyszíni összeszereléssel. A partnerrel szorosan együttműködve, a helyszíni adottságok ismeretében kezdődhet csak meg a tényleges fémszerkezet gyártás.

A fémszerkezet gyártás végtelen lehetőséget biztosít

A fémszerkezet gyártás bármilyen egyedi igényt ki tud szolgálni, a kategória határokon belül. Lépcső, munkajárda, vagy korlát, hogy a legegyszerűbbeket említsük készülhet úgy, hogy az használhatóságában, funkciójában, méretében és küllemében is passzoljon a helyszíni adottságokhoz. Érdemes a munkalogisztika oldaláról is megközelíteni a kérdést, hogy igazán hatékony és kényelmes munkavégzést biztosító környezetet alakítsunk ki. A fémek esetében a terhelhetőségen túl a higiéniai előnyei miatt esik rá a választás, például az élelmiszeriparban. Tejfeldolgozó üzemek, borászatok, sörkészítő műhelyek, gyümölcsfeldolgozók is gyakorta használnak rozsdamentes acél tartályokat, fém szellőzőrendszert, csőrendszereket, kezelőjárdát, lépcsőket és létrákat. Ezeket sokkal könnyebb tisztítani, mint bármilyen más anyagot, ráadásul a tartályoknál óriási előny, hogy a nem porózus felületeken nem tud hosszú távon megtapadni sem gomba, sem baktérium. Kiegészítő szerkezetek lehetővé teszik azt is, hogy tömlőcsatlakozással könnyítsük a tisztítást. A tartályokhoz méretüktől függően készülhet feljáró, vagy nagyobb tartályok esetén csigalépcső szintén a munkavégzést segítve.

Óriás épületek

A fémszerkezet gyártás gigantikus része az ipari, gazdasági létesítmények épületének vázszerkezetének megtervezése, legyártása és megépítése. A fémszerkezetes csarnokok, épületek építésének számos előnye van. Ugyan az anyag szilárdsága meghatározó, a tömege ehhez viszonyítva kicsi, emiatt nagy fesztáv és emeletek építését teszi lehetővé. A gyártást követően a szerelési idő nagyon rövid, az építkezés tempós, az összeszerelés viszonylag egyszerű. További nem elhanyagolható előny, hogy a fémszerkezetes épületek elemeinek leszállítása és összeszerelése minimális felvonulási területet igényelnek.

Tervezéstől a kivitelezésig az épületek elkészítése alacsony költségvetésű, de még ennél is vonzóbb szokott lenni a választásnál, hogy pontosan szervezhető, tervezhető az egész munkafolyamat. A használatbavételi eljárás is problémamentes, ha a felhasznált építőanyagok minősége kifogásolhatatlan.

Széchényi 2020 - Befektetés a jövőbe