Kapacitásbővítő beruházások

Kedvezményezett: Hegesztő 2001 Lakatosipari Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházások a Hegesztő 2001 Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 9 946 511 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A fejlesztés célja, hogy a társaság megszüntesse a gyártási technológiájából adódó fejlődési nehézségeket és ez által növelje a beszállítói képességét. A társaság esetében a jelenlegi üzemi körülmények között az egyik legjelentősebb beszállítói képességeket rontó tényező a megfelelő gyártói kapacitások hiánya, így kapacitásnövelést kell elérnie  a gyártás különböző területein,  fejlesztenie kell az elavult technológiáját és növelnie kell a gyártási kapacitásokat, hogy képes legyen szállítani a megrendelők felé a megnövekedett igényeknek megfelelő mennyiséget.

 

A pályázat keretében egy eszközt tervezünk beszerezni, amely a szaktevékenység végzéséhez és kapacitásaink növeléséhez szükséges. A lézervágó gép nagyobb kapacitású és gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé, mint jelenlegi eszközeink. A lézervágó alkalmas arra, hogy akár napi 24 órában automatikusan működjön, ezzel nagy mértékben megnöveli hatékonyságunkat, bevételeinket további élő munkaerő bevonása nélkül növeli. A gép beszerzésével új piacok nyílnak meg, már nem csak mi vagyunk kénytelenek alvállalkozót bevonni egyes gyártási egységekhez, hanem mi leszünk azok, akik képesek alvállalkozóként tevékenykedni a lézervágás területén. Környékünkön hasonló gép nem található, ennek eredményeként nagy mértékben meg tudjuk növelni ezzel bevételeinket.

 

Az alvállalkozói kitettség csökkentése érdekében a pályázat keretében beszerezni tervezett eszköz előzetes becslésünk szerint legalább 15%-kal növeli termelékenységünket. Ez az eredmény várhatóan bővítést jelent majd munkaerő állományunkban, illetve elképzeléseink szerint néhány éven belül új csarnokot építhetünk a vállalkozás fejlesztésébe visszapumpált profitból.

 

Ezen kívül két fő hegesztő munkatársunk bérköltségét tervezzük elszámolni a pályázat keretében, amelynek eredményeként várakozásunk szerint új munkatársakkal bővülhetünk a következő évben. Két munkatársunk feladata az új gép üzembe állítása, tanulmányozása, a munka megkezdése rajtuk, illetve a gép használatának továbbadása azoknak a munkatársaknak, akik még dolgozni fognak rajta.

 

Fentieken kívül stresszkezelés képzésen szeretnénk részt venni a pályázat megvalósítása során. Vállalkozásunk a tavalyi évben hatalmas növekedést mutatott, amely alaposan megviselte a munkatársi gárdát. Egy év alatt 162 millió forintos bevételről 256,5 millió forintos bevételt értünk el, amely a koronavírus járvány közvetett hatásainak volt köszönhető. A megnövekedett munkamennyiség és a stressz kézzel foghatóvá vált, idén sem tudtunk mindent jól kezelni, ez pedig már a munka rovására megy, hiszen a stressz kapkodáshoz és hibázáshoz vezet. Két fő vezetőnk vesz majd részt a stresszkezelés képzésen, melynek közvetlen eredményeként a munkafolyamatok optimalizálását, a munkaerő hosszú távú megtartását és a magasabb minőségű, kevésbé hibás munkavégzést várunk.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.03.01.

Projekt azonosító: GINOP-1.2.9-20-2021-04246

Kedvezményezett neve: HEGESZTŐ 2001 Lakatosipari Kft.

Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházások a Hegesztő 2001 Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 69 290 651 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

Projekt részletes bemutatása:

A második csarnok megépítésének oka, hogy jelenleg is sokkal nagyobb a kereslet, mint amit időben ki tudunk szolgálni. A legnagyobb potenciál a Paksi Atomerőmű bővítésében van, már gyártottunk új acélegységeket és a jövőre nézve komoly megbízásokat várunk innen. Jelenleg az egyes munkafázisok elvégzéséhez át kell pakolni a használaton kívüli eszközöket, hogy legyen elegendő helyünk és ez rengeteg munkaórát emészt fel, amit a termeléssel is tölthetnénk. Így a jövőben úgy épülnének fel a munkafolyamatok, hogy az egyik csarnokban az összeállítás, hegesztés menne, a másik csarnokban az előkészítés sorjázás, homokfúvás.

Az ingatlan földszintes kialakítású, 3 részből áll: közlekedő (8,3 m2), gyártó csarnok (501,63 m2) és mosdó (3,14 m2).

A csarnokon belül, ahogy az elsőben, a nagy méretű tárgyak mozgatásához egy Konecranes gyártású híddaru kerülne beépítésre, ami a kézi mozgatásnál jóval biztonságosabb, gyorsabb és nagyobb teljesítményű. Előzetesen tájékozódtunk az interneten, illetve partnereinknél, majd árajánlatot kértünk be több cégtől, többek között a Konecranes cégtől, amely a világ vezető emeléstechnikai vállalata. Számos partnerünknek szállítottak, akik kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy maximálisan elégedettek voltak a megrendelt termékkel és a cég terméktámogatási tevékenységével is. A Konecranes éves szinten több ezer darut szállít és speciális karbantartási, táv-szerviz szolgáltatásokat és tartalék alkatrészeket kínál vevői számára. Árajánlatuk mellé részletes leírást is kaptunk a szóba jöhető termékekről és kifejezetten a kiválasztott CXTS egyfőtartós híddaruról (+ daru pályamenti áramellátás + darupálya), tehát komplett híddaru és áramellátás, valamint komplett darupálya szállításáról.

Honlapjukon részletes leírást olvashatunk a híddarukról, https://www.konecranes.com/hu/berendezesek/hiddaruk, valamint arról, hogy milyen szempontokat tartsunk szem előtt a termék kiválasztásánál, illetve egy tanulmányt arról, hogyan növelhetjük a híddaru termelékenységét és megbízhatóságát. Az ajánlatadási fázisban a cég kapcsolattartója minden kérdésben a rendelkezésünkre állt, emeléstechnikával kapcsolatos szakértelmével segítséget nyújtott a számunkra legmegfelelőbb termék kiválasztásában. A szállító referenciái és szakértelme kellő garanciát nyújtanak számunkra a termék minősége, jól kezelhetősége, precíz beüzemelése, betanítása, valamint későbbi szervizelése kapcsán. Szervizt a garanciális időszakon belül és azon túl is vállalnak és megfelelő erőforrásokkal rendelkeznek az esetlegesen felmerülő problémák kezelésére.

Továbbá tanácsadást kívánunk igénybe venni a Controll Zrt.-től, mert a hazai és az Európai Uniós követelményeknek való megfelelés érdekében cégünk elkötelezett a magas minőségű, hatékony gyártás / szolgáltatás biztosítása iránt. Ezen kívül a belső- és külső kommunikáció javítása érdekében képzésen vesznek részt kollegáink..

Helyszín: 7045 GYÖRKÖNY, KÜLTERÜLET 0197/4. HRSZ.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00208

 

Széchényi 2020 - Befektetés a jövőbe